Bagaimana untuk memilih ppr air paip? Paip air PPR membeli kemahiran.

- Aug 18, 2018-

Ralat beli PPR air paip:

1, warna ppr air paip


Ramai orang tersilap percaya bahawa warna ppr air paip adalah yang terbaik, yang adalah satu kesilapan yang sangat salah. Warna paip air ppr yang dihasilkan oleh pengeluar yang berbeza adalah berbeza sekarang. Sebagai contoh, dalam tiub Yatong rumah bertaraf lima bintang adalah biru, dan paip ppr daripada Weixing adalah hijau. Warna yang berbeza daripada PPR menggunakan bahan asas yang sama, tetapi berbeza warna masterbatch ditambah mengikut keutamaan atau tabiat pelanggan semasa pengeluaran, jadi perbezaan warna tidak mewakili kualiti kualiti.

2, perbezaan di antara PPR yang panas dan air sejuk paip

Tidak semua ppr paip yang biasa ke air panas dan sejuk. Khas digunakan untuk paip air sejuk, tetapi juga untuk paip air panas dan sejuk, anda mesti menjelaskan keperluan anda apabila membeli. Sudah tentu, bahan-bahan mentah yang digunakan dalam PPR panas dan sejuk air paip-paip adalah sama. Paip air panas dan sejuk akan dibahagikan mengikut perbezaan suhu air yang boleh dibawa apabila paip-paip spesifikasi yang berlainan digunakan. Oleh kerana air panas adalah lebih mencabar pada paip, paip air panas sama tekanan nominal (PN) adalah lebih tebal berbanding ketebalan dinding paip air sejuk. Kerana perbezaan, paip-paip air panas mempunyai jalur merah coextrusion dan paip-paip air sejuk tidak.

3, ppr paip dan aksesori perlu pengeluar yang sama

Berkali-kali kita mungkin berfikir bahawa paip dan kelengkapan adalah tidak pengeluar yang sama. Selagi mana butirannya adalah betul, inilah sebenarnya salah. Bahan-bahan mentah yang digunakan oleh pengeluar yang berbeza akan berbeza, dan proses pengeluaran akan berbeza. Kebolehpercayaan tidak dijamin Apabila menyambung, jadi ini secara amnya adalah tidak digalakkan. Semua orang memilih jenama yang sama apabila memilih paip ppr dan aksesori.

4, ppr air paip tekanan pemilihan

Pilihan Merokok paip-air ppr hendaklah terlebih dahulu dianggap dan ditentukan sebagai tekanan nominal. Kemudian pilih saiz paip air ppr yang anda perlukan di dalam keadaan tekanan yang anda perlukan. PN dalam paip pengekodan kod mewakili tekanan nominal, unit ini MPa dan ketebalan dinding paip dengan tekanan nominal yang berlainan adalah berbeza. Apabila memilih paip, tekanan nominal paip mestilah tidak lebih rendah berbanding tekanan air dalam paip air.

5, ppr air paip tekanan ujian

Ujian tekanan paip air ppr adalah bijak. Pilih hos ppr dengan jenama tersebut. Akan dipasang dan diuji. Pastikan anda berada di lokasi ketika percubaan. Memberi perhatian kepada isi berikut: masukkan paip dengan air, benar-benar mengalirkan udara di dalam paip, meningkatkan tekanan kepada tekanan ujian dengan tekanan pam dan semula pressurize kepada tekanan ujian setiap 10 minit, berulang dua kali. Merakam tekanan selepas tekanan pam lepas 10 min dan 40 min, perbezaan tekanan mestilah tidak mengenai 0.06 MPa. Selepas 2 jam dari akhir, penurunan tekanan tidak melebihi 0.02 MPa.