Bagaimana untuk membeli paip air PPR

- Dec 21, 2017-

Hanya beli sebuah rumah baru, ramai orang sibuk menghiasi sarang cinta sendiri. Adalah penting bagi mereka untuk memilih paip yang betul pada harga yang betul. Berikut adalah beberapa tip bagaimana untuk mengenal pasti tiub PPR.
1. "sentuh": sama ada teksturnya halus dan granul seragam. Hijau dengan putih adalah jenis utama paip PPR di pasaran sekarang warna, secara umum, plastik kitar semula tidak menjadi putih, begitu ramai orang cenderung untuk berfikir bahawa putih adalah yang terbaik, sebenarnya pandangan semacam ini adalah satu sisi. Dengan peningkatan teknologi, warna tidak menjadi standard untuk membezakan kualiti PPR. Baik atau buruk tiub, lihat tidak dapat menyelesaikan masalah, rasa sentuhan, kasar butiran mungkin dicampur dalam kekotoran lain.
2. "bau": bau. Bahan utama PPR adalah polipropilena, pipa yang baik tidak memiliki bau, dan perbedaannya memiliki bau aneh. Ia mungkin bercampur dengan polietilena (PE), bukan polipropilena.
3. "pinch": tiub PPR mempunyai kekerasan tertentu, yang boleh dibentuk menjadi tiub ubah bentuk. Ia tidak boleh menjadi tiub PPR.
4. "menghancurkan": tiub PPR yang baik, "daya tahan" yang baik, terlalu mudah untuk menghancurkan adalah pengisi kalsium karbonat terlalu, tiub PPR semula jadi tidak baik. Penghancuran tiub PPR tidak semestinya tabung yang baik, kunci untuk melihat bahan baku dan teknologi pemprosesan.
5. "pembakaran": pencucuhan, intuitif dan berguna. Paip PPR, yang bercampur dengan plastik kitar semula dan kekotoran lain, mengeluarkan asap hitam dan bau pedas. Bahan yang baik membakar tidak hanya asap hitam, tidak ada bau, tetapi setelah terbakar, cairan cair tetap bersih.
6. Menurut piawaian ujian nasional, beberapa item ujian mudah boleh diiktiraf oleh deria.