Bagaimana untuk mengelakkan pengembangan haba dan penguncupan tiub PB?

- Feb 16, 2021-

Dalam proses permohonan tiub PB, pengembangan haba dan penguncupan juga akan berlaku, yang memerlukan kita memberi perhatian kepada aspek ini apabila menggunakannya.


Saluran paip mesti dipasang tersembunyi terlebih dahulu, dan saluran paip tersembunyi mesti diambil alih oleh cair panas. Saluran paip tersembunyi boleh mengatasi geseran yang disebabkan oleh perbezaan suhu saluran paip, menghilangkan haba melalui tanah, dan membentuk saluran paip perlindungan; ia juga kondusif untuk penebat haba dan pencegahan kebakaran. Kemudian, ia boleh dipasang di tempat yang gelap, untuk mengelakkan cahaya matahari langsung, menyebabkan dinding tiub memanaskan badan. Di samping itu, adalah perlu untuk mengawal panjang setiap bahagian paip, membuat lebih banyak siku, dan memilih tempat yang baik untuk menggunakan kurungan untuk meluncur paip untuk mengelakkan jatuh.


Untuk pengenalan kaedah untuk mengelakkan pengembangan haba dan penguncupan tiub PB, kita mesti memahami dengan jelas untuk mengelakkan masalah semasa penggunaan.