Rumah PPR paip air baik atau baik?

- Jun 25, 2018-

Rumah PPR paip air baik atau baik?

Terdapat dua jenis pemasangan paip PPR di rumah: Satu adalah untuk berjalan, yang lain adalah untuk berjalan. Oleh itu, susun atur jenis apa yang lebih baik?

Berjalan ke bahagian atas, yang lebih baik?

Paip air

kelebihan:

1. pemasangan mudah dan cepat, paip pendek dan kurang kos.

2, dikebumikan di lapisan simen, gangguan yang kurang oleh dunia luar, kestabilan yang kuat.

Kelemahan:

Kebocoran tidak mudah dijumpai, penyelenggaraan adalah menyusahkan dan boleh menyebabkan kerosakan besar.

Jalan paip

kelebihan:

1, tanah tidak perlu slot, bocor mudah untuk mencari lokasi, untuk mengelakkan merugikan di tingkat bawah.

2, untuk memudahkan penyelenggaraan daripada tanah, kosnya kurang.

Kelemahan:

1, saluran paip agak panjang, meningkatkan anggaran hiasan.

2. Lubang boleh dibor pada rasuk semasa penetapan, yang boleh merosakkan badan rasuk.

3, paip air terdedah kepada udara, boleh memendekkan hayat perkhidmatan.

4, tekanan air dikurangkan, bunyi aliran meningkat.

Dari sudut pandangan ini, tanpa mengira sama ada paip air di atas atau di atas tanah, ia mempunyai kelebihan dan kelemahan sendiri. Malah, pergi ke atas atau ke bawah, ini hanya masalah proses. Untuk memastikan keselamatan dan penggunaan biasa paip air, perhatikan yang berikut.

1

Pemilihan

kangyuppr-pipe.jpg

Pertama sekali, pemilihan bahan adalah penting untuk keselamatan dan hayat perkhidmatan paip air. Sekiranya paip air inferior yang tidak sesuai digunakan, keselamatan saluran paip tidak akan dijamin sama ada di atas atau di atas tanah. Oleh itu, pemilihan paip air dengan kualiti yang dijamin adalah yang paling asas untuk memastikan keselamatan paip air dipasang rumah.

2

Peraturan pembinaan

Sekiranya pembinaan paip-paip air yang dikawal selia dan sesuai digunakan, risiko pada masa akan datang adalah hampir minimum, dan kemungkinan kebocoran bahkan kurang.

Sama ada paip air berjalan dengan lancar atau diatasi, masalah ini tidak dapat diselesaikan dalam satu masa. Ini harus berdasarkan keadaan sebenar mereka, analisis khusus kepada susunan paip air yang rasional


Sebagai contoh, tandas dan dapur pada umumnya digantung siling, dan paip air dapat di puncak supaya tidak merosakkan lapisan kalis air asal di atas tanah. Sekiranya paip air disambungkan ke balkoni dan paip air melepasi tanpa digantung, adalah munasabah untuk berjalan dari tanah. Untuk contoh lain, jika udara di selatan lembap, paip air mudah basah di atas, dan dengan mudah boleh menyebabkan titisan air menyusup dan merosakkan siling dan perabot.

Secara amnya, susun atur paip air yang dipasang di rumah atau semasa menjalankan pembaharuan kuasa hidro, kita mesti terlebih dahulu memberi perhatian kepada pemilihan bahan dan spesifikasi pembinaan, dan kemudian mengikut keadaan tertentu untuk menimbang pada akhirnya program mana yang lebih sesuai untuk sendiri, mengikut struktur rumah dan jalan air untuk memilih atas Pergi ke tanah.

SHANDONG KANGYU PIPE INDUSTRY CO., LTD

Hubungi: Eillen

E-mel: kangyupipes@kangyugy.com

Tel: +008615168998025