Pb paip dalam pembinaan paip yang peralatannya

- Jun 26, 2017-

Paip Pb dalam saluran paip apabila pembinaan, sama ada sambungan cair panas atau sambungan bebibir, adalah keperluan untuk menggunakan beberapa kelengkapan dan peralatan.


Peralatan dan peralatan utama adalah alat pemotong pipa, memotong ricih, tangan kimpalan mesin kimpalan panas, kepala kimpalan, asas, pemasa, pensil dan sebagainya. Dan alat bantu tambahan ialah: cawangan kuasa, mesti mempunyai peranti perlindungan voltan yang diselaraskan dengan selamat, tiga lubang dengan peralatan kimpalan perlindungan asas; Alkohol / kertas pulpa kayu tulen, mesti menggunakan alkohol 95% dan kertas pulpa kayu tulen, gunakan Bersih permukaan kimpalan. Adalah penting untuk diperhatikan bahawa ketiga-tiga elemen kimpalan adalah tekanan, suhu dan masa, di mana tekanan menyebabkan molekul diperas bersama; Suhu mencairkan bahan untuk membuka rantai molekul; Masa adalah masa pemanasan dan masa penyejukan.


Dalam penggunaan peranti ini pada masa yang sama, kita harus memberi perhatian kepada penggunaan kaedah dan peraturan, untuk mengelakkan kesilapan operasi dan isu-isu lain.