Adakah paip PPR membeli putih atau hijau? Jika bukan amaran tuan lama, hampir mengikuti angin untuk membeli yang salah

- Jan 05, 2018-

Kami menggunakan paip air PPR apabila kami menghias paip kami. Tetapi terdapat banyak warna PPR di pasaran, tetapi yang paling umum adalah putih dan hijau. Begitu juga paip air PPR warna yang berbeza? Sebenarnya sebaliknya, bernasib baik tuan lama saya mengingatkan saya, jika tidak rumah saya dihiasi sangat hampir untuk mengikuti angin untuk membeli warna yang salah.

1.JPEG


Tuan lama memberitahu saya bahawa ramuan pertama dalam saluran paip PPR adalah zarah yang jelas dan telus tanpa warna. Tetapi untuk meningkatkan keindahan kedai, sebagai pembezaan, paip PPR telah ditambah kepada ibu warna. Perkara paling hangat di pasaran sekarang harus putih, kelabu dan hijau. Sebenarnya, saluran warna yang berbeza ini tidak mempunyai banyak pengaruh terhadap sifat bahan tersebut. Tetapi ada juga beberapa penjual hitam hati, yang akan menambah sejumlah besar wanita berwarna untuk menutupi cacat kerana bahan yang buruk.

2.JPEG

Banyak orang tidak boleh melakukan paip air putih kerana mereka mengitar semula plastik kerana ia adalah warna paling selamat. Malah, pandangan ini sangat berat sebelah, teknologi sedang berkembang pesat sekarang, jadi warna bukan standard untuk membezakan kualiti paip air PPR. Dan biasanya paip air PPR dikebumikan di dinding, hiasan tidak akan dilihat setelah selesai, jadi warna saluran paip PPR tidak diperlukan untuk rujukan.

3.JPEG

Tetapi negara kita mempunyai keperluan: tiub tidak boleh telus. Dan paip air putih adalah transmitansi cahaya yang tidak memenuhi syarat, lebih mudah kepada cahaya, mudah mikroba dari paip air akan berlaku selepas matahari, jadi mudah untuk membiakkan bakteria, lebih serius lagi berkembang dan masyarakat yang boleh menyebabkan pertumbuhan mikroorganisma dari paip air, menjejaskan kebersihan air minuman harian kami. Jadi jika kedua-dua warna relatif satu sama lain, saluran paip PPR hijau lebih dipercayai.


http://www.kangyupipe.com/products