Ciri-ciri warna paip air PPR

- Dec 21, 2017-

Kenapa hos air PPR berbeza?
Biji-bijian PPR yang dibekalkan oleh pengeluar mempunyai warna yang berbeza, seperti kelabu, tetapi kebanyakan syarikat membeli bahan mentah yang telus, dan warna yang berbeza ditambah dengan warna yang berbeza.
Adakah warna dan kualiti paip air PPR mempunyai sambungan yang diperlukan?
Tidak. Walau bagaimanapun, PPR putih lebih daripada pengesanan yang tidak layak, dan kelabu dan hijau tidak mempunyai masalah ini. Di samping itu, utara menggunakan tiub PPR putih, manakala selatan mempunyai lebih banyak tiub PPR kelabu.
Pipa PPR dibahagikan kepada paip air sejuk dan paip air panas?
Tiub PPR dibahagikan kepada paip air sejuk dan paip air panas. Perbezaannya adalah terdapat garis tanda biru pada paip air sejuk, dan paip air panas berwarna merah.
Di samping itu, saluran paip PPR mempunyai S5 S4 S3.2 S2.5 dan logo lain, S5 S4 umum adalah tiub air sejuk, ketebalan dinding lebih tipis, S3.2 S2.5 adalah paip air panas, ketebalan dinding tebal.
Apakah ciri-ciri teknologi sambungan paip air PRR?
antara muka tiub PPR mengamalkan teknologi gabungan haba. Mulut paip dan mulut paip sepenuhnya disatu bersama, jadi sekali dipasang, lulus ujian tidak akan lagi bocor, dan kebolehpercayaannya sangat tinggi.