Bagaimana untuk memilih paip air PPR yang panas dan sejuk yang berkualiti tinggi dan selamat

- Jun 26, 2017-

Hiasan rumah, dapur dan ruang lain biasanya digunakan untuk paip air panas PPR. Bagaimana untuk memilih paip air PPR yang panas dan sejuk yang berkualiti dan selamat, pemasangan paip air PPR dan apa yang perlu diberi perhatian? Paip air PPR, kenapa ada titik panas dan sejuk? Menurut piawaian air paip PPR kebangsaan, paip air PPR panas dan sejuk mempunyai siri lima S5, S4, S3.2, S2.5, S2. Lima siri di atas, tekanan semakin meningkat undang-undang, iaitu, nilai S yang lebih kecil, tebal tebal dinding, semakin besar tekanan.

Secara umum, paip air PPR sejuk pada umumnya dipilih nilai S adalah kurang daripada atau sama dengan 5, paip PPR panas perlu menggunakan nilai S kurang daripada atau sama dengan 3.2.

Paip air PPR panas dan sejuk dipasang dengan betul, apakah bahaya?

Paip air PPR panas dan sejuk untuk pemasangan piawai, pertama sekali, iaitu, tidak boleh menggunakan paip air PPR sejuk untuk menggantikan paip PPR panas, tekanan PPR air sejuk, suhu jauh kurang daripada paip PPR panas, paip PPR sejuk Kerja jangka panjang di dalam air panas, paip PPR sejuk mudah menyebabkan kerosakan pada paip penuaan, PPR sejuk dan kemudian menyebabkan keretakan dinding dan kebocoran air.

Di samping itu, pemasangan harus dilakukan apabila "kiri panas sejuk sejuk", PPR panas dan sejuk selari dengan jarak paip air tidak kurang daripada 20cm, jika tidak, ia akan menyebabkan panas panas PPR panas, paip air PPR mempengaruhi penggunaan air panas.